»Hartera Warm up Party Powered by Rif« ili u prijevodu događanje što je u ponedjeljak navečer u East Riveru objedinilo energiju skorašnjeg Hartera festivala i Rifa, glazbenog priloga Novog lista zaduženog za obraćanje svima onima koji uživaju u glazbi, bilo da ju stvaraju i sviraju, bilo da ju konzumiraju, probudilo je ne samo Donju Vežicu u kojoj East River egzistira već i »ostatak svijeta« koji ima namjeru, u petak i subotu, 18. i 19. rujna biti dijelom 11. Hartera festivala.

Broj Hartere, kao i broj Rifa, važan je samo statistici sklonim ljudima, a onima kojima glazba kroji život, sinoć je bila važna sinergija energije slova, zvuka, slike i dakako – Rijeke koja podcrtava sve ono što će se zbivati u nekad jednoj od najjačih Tvornica papira ne samo u bivšoj državi već i u Svemiru.

Nalik »parafinki« koja je proslavila nekadašnju Harteru predstavnici današnje, one koja proizvodi zvuk, a ne papir, niti šibice – Mr.Lee&IvaneSky zapalili su onaj već spominjani riječki klub i riječki kvart. Za neznalice, ali baš one apsolutne koje bi nekadašnje generacije nazivale »glazbenom tabulom rasa« samo informacija da se iza imena Mr.Lee&IvaneSky ne skrivaju već u umjetnosti nalaze Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević. E, pa sad ako uistinu netko ne zna tko su i što su spomenuti, jedini doktor koji možda može pomoći da iz kategorije izgubljenog slučaja prijeđu u onu nađenog jest dr. Google.

Onima kojima dotični dr. G ne treba sinoć su uživali i u nastupu umjetničkog dvojca, a bogme i u tematskom izdanju novolistovskog Rifa koji donosi sve ali baš sve što bi onaj koji se odluči na dvodnevni, dvosatni ili koliki već boravak na Harteri 2015. treba znati.

Oni koji u ponedjeljak nisu bili dijelom East Rivera, pa čak ni u prolazu, onako s ceste, nisu načuli što se to prema Rječini valja, nisu skroz u bedu. Istina, propustili su dobar party ali o skorašnjoj se Harteri još uvijek mogu informirati. Kako? Tako da kupe Novi list i Rif u njemu, a ako i to zabrljave tu su još uvijek službene stranice Festivala Hartera, a bogme i Rif na netu.

O onom što je u ponedjeljak bilo, a bilo je itekako je bilo, e, to je »piši kući – propalo« što se tiče da će vam ni svemogući internet, ni pisani mediji nadoknaditi propušteno. Jednostavno, uvijek treba biti na pravom mjestu, u pravo vrijeme. A 31. kolovoza 2015. godine u Rijeci je pravo mjesto bio East River, a pravo vrijeme od 21 pa do…

Komentari

komentara