RIJEKA – Pogon kulture ovog će petka i subote ugostiti prvi Weekend Fest, glazbeni festival u sklopu kojeg će nastupiti grupe Kries i Kazan, Alen Vitasović te Kuzma & Shaka Zulu. Novu manifestaciju organizira Incognito Agency, agencija iz Pule čiji nam je čelni čovjek Marijan Quaranta otkrio sve o Weekend Festu, ali i drugim događanjima koje će organizirati na riječkom području.

Otkud, i otkad, ideja za organiziranjem Weekend Festa?

– Iz naše lude glave (smijeh). Ideja je nastala prije godinu dana, htjeli smo napraviti jedan kvalitetan i intiman festival, a Rijeka nam je idealna za takav projekt.

Možemo li se prisjetiti tko će sve nastupiti na njemu, i zašto baš ti izvođači?

– U petak je večer etno/world music glazbe gdje nastupaju neke od najcjenjenijih grupa takvog žanra: Kries s frontmenom Mojmirom Novakovićem (ex-Legen) i vrhunskim glazbenicima iz poznatih grupa kao što su Elemental, Chui itd. Njihov treći i zadnji album »Selo na okuke« pobrao je odlične kritike na svjetskoj razini i isto tako se može spomenuti rasprodani klub Palach prošle godine gdje su oduševili publiku.

Grupa Kazan iz Zagreba će otvoriti večer točno u 22.15, a vrata se otvaraju u 21 sat. Grupa izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana. Članovi Kazana dugo su aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni te su sudjelovali i sudjeluju u radu bendova kao što su Afion, Mimika Orchestra, Sane, Kololira, Vibrica…

Subota je rezervirana za »opće narodno veselje« s legendom iz Istre Alenom Vitasovićem i njegovom grupom s početkom u 23.15 i nakon njega nastupom grupe Kuzma & Shaka Zulu iz Splita.

Mislimo da su svima poznate pjesme »Ja ne gren«, »Gušti su gušti«, »Jenu noć«, odnosno »Lito ide mala«, »U mojoj ulici«, itd. uz pred/after party s DJ-em Bonkačem iz Rijeke. Vrata se otvaraju u 22 sata.

Odlične reakcije

Hoće li Weekend Fest biti samo riječka manifestacija ili će se širiti i dalje?

– Zamišljen je kao riječka manifestacija. Hoće li se širiti dalje, vrijeme će pokazati.

Imate li u planu da postane tradicija?

– To nam je u planu. Također već možemo najaviti da će 16. listopada sljedeće godine Weekend Fest biti u HKD-u, a dan kasnije je rezerviran za Pogon kulture.

Kakve su reakcije publike; kako idu karte?

– Iznad očekivanja. Očekujemo rasprodanu subotu i želimo da publici bude komforno te smo pustili u prodaju samo 500 karata. Festivalske ulaznice su rasprodane, a pojedinačne ulaznice se mogu još pronaći u Dallas Music Shop Rijeka i preko Entrio.hr-a i na njegovim prodajnim mjestima u cijeloj državi.

Puno planova

Fest organizira agencija iz Pule. Koliko ste prisutni kao organizatori na riječkom području i što ćete još sve organizirati?

– Incognito Agency postoji od 2016. godine, a prvi put smo radili u Rijeci prošle godine kada smo organizirali koncert grupe Nipplepeople u rasprodanom Pogonu kulture. Možemo također najaviti koncert Bože Vreće u Opatiji u Centru Gervais 8. studenog i ekskluzivni koncert grupe Zabranjeno pušenje u Pogonu kulture.

Slavimo njihovu 35. godišnjicu rada i izvedbe posebnog seta pjesama s prvih četiriju albuma plus njihove ostale najveće hitove s više od dva i po sata svirke. Za vaš list možemo ekskluzivno najaviti da će naš festival Prvi Maj Geri, peti po redu, biti u Pogonu kulture 25. travnja sljedeće godine.

Još nažalost ne možemo najaviti tko će nastupati na festivalu, ali kome nije poznato, do sada su na njemu nastupale grupe kao što su Pasi (oproštajni nastup u karijeri), Six Pack, Krešo i kisele kiše, Brkovi, Po metra Crijeva, Vojko V, Repetitor i mnogi drugi.

Zbog čega ste područje djelovanja proširili na Rijeku?

– Iz razloga što ima više prostora za rad, veće tržište i potpuno smo dobrodošli sa svih strana. Zato bih ovom prilikom pozdravio prijatelje i kolege Vanju, Vinka i Nikolu iz udruge Ri Rock, Željka iz Distune Promotiona, Mateu i Andreu iz Pogona kulture. Također posebno zahvaljujemo Gradu Rijeci na potpori za Weekend Fest.

Komentari

komentara