Knjižara Rockmark objavila je autobiografiju frontmena grupe Motörhead Lemmyja Kilmistera, »«, najavljenu kao urnebesno smiješno i neobuzdano putovanje životom ikone rock’n’rolla, jednog od rijetkih glazbenika koji je za života postao legenda.

Glazbenik čije je ime postalo sinonimom za notorno pretjerivanje i glasni rock, Ian Fraser Kilmister, mnogima poznatiji kao Lemmy iz Motörheada, rođen je na Badnjak 1945.

»U ranoj mladosti shvatio je da se komadi pale na frajere s gitarom, pa je sukladno tome i odredio svoj životni poziv«, stoji u najavi. »Iako je tek pred kraj života dobio status koji zaslužuje, Lemmy i Motörhead su se tijekom četrdeset buntovničkih godina karijere dokazali kao nepopustljivi osvajači svijeta rocka«, dodaje se.

Lemmy je autobiografiju pisao u suradnji s priznatom rock novinarkom Janiss Garza i objavio 2002., a ovo nadopunjeno izdanje objavljeno je godinu dana nakon njegove prerane smrti 2015. godine.

Ian Fraser »Lemmy« Kilminster (1945.-2015.) bio je engleski glazbenik, gitarist, pjevač i tekstopisac, osnivač i frontmen rock sastava Motörhead. Lemmyjeva glazba spada u temelje žanra heavy metala.

Početke njegove karijere obilježilo je sviranje s bendom The Rockin’ Vickers, bio je i roadie Jimiju Hendrixu, 1969. se pridružio bendu Opal Butterflies, a 1972. je počeo svirati bas gitaru u Hawkwindu. Godine 1975. osnovao je Motörhead. U 40 godina karijere, bend je objavio 22 studijska albuma, deset snimki nastupa uživo, 12 kompilacijskih albuma i pet EP-ova, prodanih u preko 30 milijuna primjeraka.

Prepoznatljive scenske pojave po zaliscima, madežima i proderana glasa, Lemmy je uz glazbeničku karijeru odigrao i nekoliko malih filmskih i televizijskih uloga.

Njegova autobiografija »White Line Fever« najavljena je kao intenzivna turneja ekscesima čovjeka koji je ostao zauvijek vjeran svojoj glazbi i svojim užicima, »povremeno urnebesno smiješno, često neobuzdano, ali neupitno izuzetno zabavno putovanje s frontmenom naglasnijeg rock benda na svijetu«.

»Osim što donosi dirljiv predgovor Larsa Ulricha iz Metallice, knjiga je postala i zaokružena cjelina jedne posebne rock veličine«, poručuju iz Rockmarka.

Prijevod potpisuje Tomislav Belanović. Knjiga se u redovnoj prodaji očekuje sredinom studenoga.

Komentari

komentara