Najveća svjetska hip hop zvijezda i jedno od najznačajnijih glazbenih imena današnjice Wiz Khalifa nastupit će prvi put na ovim prostorima u nedjelju, 10. srpnja na glavnoj pozornici Exit festivala u Novom Sadu.

Wiz Khalifa dolazi na Exit na vrhuncu popularnosti, nakon što je ove godine pokorio svjetske top liste s pjesmom »See You Again« iz filma »Furious 7«, te ujedno izjednačio Eminemov rekord od 12 tjedana na prvom mjestu američke top liste. Ista pjesma je dostigla vrtoglav broj od 1,2 milijarde pregleda na YouTubeu i tako postala najgledaniji video ove godine i jedan od tri najgledanija spota svih vremena. Dosadašnji singlovi Wiz Khalife su također s lakoćom dostizali sam tron svjetske hip-hop scene, pa tako u zbroju prestižu tri milijarde Youtube pregleda što ovog izvođača čini jednim od najpopularnijih na svijetu.

Jednako impozantna je i Wizova lista suradnika na koju su se upisali Bruno Mars, The Weeknd, Snoop Dogg, Miley Cirus, Maroon 5, Lily Allen, will.i.am, 50 Cent i brojni drugi. Wiz Khalifa bilježi i deset nominacija za Grammy nagrade, među kojima je i ovogodišnja, prema mnogima i najvažnija, za pjesmu godine. Prepoznatljiv po istančanom stilu, reper iz Pittsburgha ima svoju modnu liniju, a glumačka je zvijezda u nekoliko filmova, kao što je i »Mac & Devin Go To High School« gdje glavnu ulogu dijeli sa Snoop Doggom. Da je jedna od najtraženijih svjetskih zvijezda, najbolje govori činjenica da će upravo Wiz Khalifa nastupiti pred milijun fanova na globalno popularnom dočeku Nove godine na njujorškom Times Squareu.

Komentari

komentara