Zagreb Sinoćnji nastup Simply Reda pred krcatom Šalatom u sklopu dvodnevnog festivala Zagreb Calling pokazao je koliko je zagrebačka publika iščekivala njihov premijerni dolazak u metropolu.

Marko JADRO

Večer je otvorila Natali Dizdar. Jedna od naših najboljih ženskih vokalistica  pod vedrim zagrebačkim nebom otpjevala je hitove »Ne daj«, »Gazio si me«, »Zamjenit ću te gorim«, ali i novi singl »Ne reci zauvijek«.

Marko JADRO
Nakon nje na pozornicu su se popeli Jinx. S više od dva desetljeća staža na sceni pokazali su da su jedan od najvažnijih i najomiljenijih domaćih pop bendova. Predvođeni sjajnom Yayom kao vokalisticom, Jinxi su prošetali najvećim hitovima karijere: »Bye Bye Baby Bye«, »Brazil«, »Koliko suza«, »Na čemu si ti«, »Da smo se voljeli manje«, »Idem tamo gdje je sve po mom«, »Na zapadu«…

Marko JADRO
Vrhunac večeri je bio nastup grupe Simply Red. Nakon dva rasprodana koncerta u Puli, došao je red na premijerni zagrebački nastup. Mick Hucknall i njegov bend pred gotovo šest tisuća ljudi pokazali su zašto su jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice. Uz nevjerojatnu količinu energije, uzbuđenje nije splasnulo od samog početka, a Simply Red nizao je hitove  – od »Holding Back The Years«, »Say You Love Me«, »For Your Babies«, preko »Brand New«, »Enough«, »Never Never Love«, zatim »Night Nurse«, »It’s Only Love«, »A New Flame«, »Your Mirror«, »Stars«, »The Right Thing«, »Come To My Aid«, »Sunrise«, »Fairground«, pa sve do »Something Got Me Started« i »If You Don’t Know Me By Now«.

Drugi dan Zagreb Callinga na rasporedu je večeras, a na zagrebačku Šalatu se penje engleska soul zvijezda John Newman. Večer će otvoriti riječki electro pop Quasarr od 19.15, sjajni Elemental u 20.30 dok je nastup headlinera Johna Newmana zakazan za 22 sata.

Komentari

komentara