Riječka supergrupa Blagdan band otvorila je novo, peto izdanje Riječke zvečke, serije kvartovskih svirki u parku na križanju Kvaternikove i Ulice Martina Kontuša – preko puta crkve na Donjoj Vežici, ispod Caffe bara East River.

Peto izdanje ove omiljene kvartovske manifestacije bio je blagdan glazbe, uz  Blagdan band kojeg čine petorica vrsnih riječkih glazbenika koji su s matičnim bendovima ostavili dubok trag na hrvatskoj rock sceni. Oni su Zoran Prodanović Prlja, Sandro Bastiančić, Alen Tibljaš, Vlado Simcich Vava, a Miru Vidovića zamijenio je Matej Zec.

Blagdan Band/arko GRACIN

Ova neformalna skupina prijatelja na okupu je od Uskrsa 1992. godine, a dosad su objavili dva albuma – »Palach’s Not Dead!« iz 1996. i »Živio album!« iz 2014.

Blagdan Band/Marko GRACIN

Nakon otvorenja, idući četvrtak, 18. srpnja na vežičku pozornicu stiže Mile Kekin koji će se uz pratnju benda predstaviti kao kantautor i odsvirati hvaljeni solo album »Kuća bez krova« koji uključuje hit singlove “Reno 4”, “Atlas”, “Takav par”, “Atlantida” i “Samo moja”. Članovi Miletovog benda su Danko Krznarić – gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali, Marko Bregant – gitare i prateći vokali, Andrija Lazo – harmonika i prateći vokali i Neven Jurić – bas gitara i prateći vokali.

Komentari

komentara