Projekt karizmatičnog Davida Eugena Edwardsa, kultni Wovenhand, ponovno se vraća u Hrvatsku.

U sklopu europske turneje promoviraju novi, osmi po redu, album »Star Treatmant« izdan 2016. za nezavisni label Sargent House, koji u katalogu, uz Wovenhand, ima još Chelsea Wolfe, Deafheaven, Earth, Boris, Russian Circles i druge bendove.
Tijekom posljednja dva desetljeća Wovenhand i njegov prethodnik, legendarni 16 Horsepower, inspirira i utječe na generacije glazbenika. Njihov zvuk je kombinacija folka, post-punka, gothic rocka, countrya i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja. Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendentalan i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan.

Wovenhandovu trenutnu postavu čine: guitarist Chuck French, basist Neil Keener (obojica iz Planes Mistaken For Starsa), bubnjar Ordy Garrison, i nedavno prudruženi pijanist (sintizajzer) Matthew Smith (Crime & The City Solution). Star Treatment je snimljen u legendarnom studiju Stevea Albinija – Electrical Audio u Chicagu, pod inženjerskom palicom Sanforda Parkera, koji je također radio i na njihovom prethodnom albumu iz 2014. Refractory Obdurate.

Wovenhand dolazi u Zagreb u srijedu 10. svibnja u klub Močvara, dok će se riječkoj publici predstaviti u petak, 19. svibnja u Pogonu kulture.
Ulaznice za zagrebački koncert u Močvari su u prodaji od 27. veljače, dok za riječki koncert u Pogonu kulture karte se mogu naći već danas u sustavu Entrio. Cijena ulaznica za zagrebački koncert je 85 kuna do 12. ožujka, nakon toga cijena ulaznice raste na 110 kuna, dok će na dan koncerta, ukoliko ih ostane, cijena ulaznice biti 130 kuna. Ulaznice za riječki koncert koštaju 85 kuna do 2. travnja, nadalje će im cijena biti 110 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih preostane cijena će im biti 130 kuna.
Zajedničku organizaciju oba koncerta potpisuju Žedno uho i Distune promotion.

Komentari

komentara