Ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa, skupina Warpaint, dolazi 12. srpnja u Tvornicu kulture na premijerni zagrebački nastup i jedini koncert u regiji na aktualnoj »Heads up« turneji.

Bend je nastao 2004. godine, a 2008. objavljuju od kritike izrazito hvaljeni debi EP »Exquisite Corpse«, koji je miksao i masterirao Josh Frusciante. Slijedio je strelovit uspon benda do prve lige današnjih indie izvođača, prije svega na krilima dugosvirajućih izdanja »The Fool« iz 2010. i albuma »Warpaint« iz 2014. U međuvremenu je bend nastupao na svim najvećim svjetskim festivalima, uključujući Coachellu, Glastonbury i Lollapaloozu, a ploče su im redovito završavala na godišnjim listama najboljih ostvarenja.

Najnoviji studijski album naslovljen je »Heads Up« i u prodaji se pojavio u rujnu prošle godine nošen velikim nezavisnim hitom »New Song«. U Zagreb djevojke dolaze na aktualnoj turneji, na veliki klupski koncert koji će biti jedan od rijetkih samostalnih nastupa nadolazećeg ljeta kada će se u velikoj mjeri okrenuti festivalima.

Usprkos sjajnim albumima live nastupi su do danas ostali njihovo najjače oružje. Svirački izuzetno atraktivne, Warpaint nose izražen retro osjećaj u svojoj glazbi, sklone su sviračkim improvizacijama i izvođenju studijskih favorita u malo drugačijim verzijama.

Posebnu zaslugu tu ima Stella Mozgawa, po mnogima jedna od najboljih bubnjarki modernog doba, za čiji je uspjeh na neki način zaslužan Flea iz RHCP, koji je davnih dana svirao s njom u New Yorku, te joj preporučio preseljenje u LA i nastavak rada na tamošnjoj glazbenoj sceni.

Ulaznice za nastup Warpainta u Tvornici u prodaji su po cijeni od 100 kuna, od 20. veljače stoje 120, a na dan koncerta 140 kuna.

Komentari

komentara