Nakon dva dana u Palachu, 40. Ri Rock ovog se tjedna preselio u Pogon kulture.

Prvi od dva dana velike koncertne završnice otvoren je nastupom riječke grupe The Siids, ponosnih vlasnika Ri Rock Kipića Riječke GiRice koja se dodjeljuje najperspektivnijem mladom bendu.

Uslijedili su nastupi legendi – Grča i Leta 3. Predvođen dobitnikom Legende – nagrade za životno djelo Zoranom Štajdoharom Zoffom, Grč je na pozornicu stao s novom, pomlađenom postavom koja je fantastičnim glazbeno-scenskim nastupom pokazala da krv u Grču još uvijek ključa.

Uslijedio je nastup dobitnika Ambasadora, nagrade za bend koji najbolje predstavlja Rijeku grupe Let 3 čija je rock eksplozija započela pjesmom “Sam u vodi”.
Za kraj je ostao The Black Room, vlasnik najboljeg demo albuma u zadnje tri godine, mladi riječki bend pred kojim je svijetla budućnost.
Subota je rezervirana za četvrti, posljednji dan 40. Ri Rocka koji će nezaboravnim učiniti četiri benda: Po’ metra crijeva, Valter svira Parafe, legendarni slovenski punkeri Pankrti i pobjednici ovogodišnjeg festivala, najbolji demo bend desetljeća godina, Krešo i Kisele kiše.

Komentari

komentara